CV onderhoud Utrecht
De cv ketel in je huis is het apparaat dat ervoor zorgt dat je huis warm blijft. In de ketel wordt water verhit, dat vervolgens door de leidingen, die zich in de muren, vloeren en plafonds bevinden, naar de radiatoren wordt gepompt. De winter is weer in aantocht en daarom is cv onderhoud in Utrecht erg belangrijk. Een goed onderhouden cv ketel verminderd de kans op storingen en defecten. Bovendien functioneert je cv ketel optimaal wanneer je hem regelmatig laat nakijken door een specialist. Je verbruikt zo dus minder energie en dat ga je merken in een besparing op de energierekening.

Sluit een onderhoudscontract af
Voor goed cv onderhoud in Utrecht is het verstandig om een contract af te sluiten met een onderhoudsbedrijf. Voor ongeveer €50 per jaar krijg je dan eenmaal per jaar een monteur die bij je langskomt om de ketel te controleren en meestal ook om hem even schoon te maken. Bij goed cv onderhoud in Utrecht zal de monteur de cv ketel even loskoppelen en demonteren. De binnenkant wordt schoongemaakt en er wordt een controle uitgevoerd waarbij er wordt gekeken naar de druk in de ketel en of er geen haarscheurtjes of andere problemen met het verwarmingsapparaat zijn. Dit hele proces duurt in de regel niet langer dan een kwartiertje dus zal je er weinig overlast van ondervinden.

Indicaties die aangeven dat je ketel onderhoud nodig heeft
Ook met een goede onderhoudsbeurt kan het gebeuren dat je cv ketel kuren begint te vertonen. Dit kun je merken aan een thermostaat die niet meer, of slechts gedeeltelijk aanslaat. Een borrelend geluid in de cv ketel geeft aan dat er lucht in de ketel zit. Dit verandert de druk in de ketel waardoor het warme water niet met genoeg kracht door de leidingen geperst kan worden en dus sommige radiatoren niet of minder goed zullen werken. Je kunt dan een monteur bellen die zo snel mogelijk bij je langs komt. De meeste onderhoudsbedrijven in Utrecht hebben een spoedservice die je op ieder moment van de dag en 7 dagen in de week kunt bellen bij storingen. De meeste monteurs zijn zelfs al binnen een half uur bij je om het probleem te verhelpen.

Wat kun je zelf doen?
CV onderhoud in Utrecht hoeft niet alleen bij de specialisten te liggen. Wanneer je een lange tijd je verwarming niet hebt gebruikt is het verstandig om een aantal zaken zelf door te lopen voordat je een vakman gaat bellen waar je voor moet betalen. Het is verstandig om ieder jaar even de radiatoren te ontluchten. Dat kun je makkelijk zelf door op het laagste punt in de woning te beginnen en met een speciaal sleuteltje de radiator open te draaien. Draai de radiator weer dicht op het moment dat er water uit begint te komen. Controleer ook altijd even de batterijen van je thermostaat. Het zou immers zonde zijn om een monteur voor veel geld te bellen als de oplossing zo simpel is als twee batterijen vervangen.

We services alle merken en type ketels voor je. Bel ons op voor een afspraak op nummer 0302270928